Florian Bodog participă la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE

136
Florian Bodog participă la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE - bodog-1490022939.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Florian Bodog participă luni, în Malta, la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE, pe agenda căreia se află subiecte importante de sănătate publică, precum prevenirea obezității în perioada copilăriei, măsuri concentrate pentru combaterea HIV/SIDA, îmbunătățirea accesului la tehnologii inovatoare pentru boli rare, mobilitatea specialiștilor și îmbunătățirea accesului la servicii specializate.


Potrivit unui comunicat de presă al MS, în prima sesiune a reuniunii, ministrul român al Sănătății a susținut o intervenție pe tema obezității la copii.


Florian Bodog a avut și o întâlnire bilaterală cu omologul său danez, Karen Ellemann Kloch, cu care a discutat despre măsurile de combatere a obezității la copii și despre relocarea Agenției Europene a Medicamentelor ca urmare a Brexit.


Ministrul Sănătății se va întâlni și cu dr. Zsuzsanna Jakab, directorul regional OMS, cu care va discuta despre situația vaccinurilor și cu viceministrul bulgar al Sănătății, Ilko Smerdjiev, pe agenda convorbirilor aflându-se accesul la medicamente (exportul paralel) și serviciile medicale de urgență, informează MS. 


Sursa: agerpres.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3617 secunde