Fiți atenți la plânsul copilului!

149
Fiți atenți la plânsul copilului! - fitiatenti-1554799162.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, părinții se panichează atunci când cei mici plâng pe durate mai lungi de timp și se întreabă dacă nu cumva problema lor este mult mai gravă. Ei încearcă să ghicească exact ce vrea copilul lor și ce îi poate crea disconfort. Dar cum ne putem înțelege copiii, fără să folosim cuvinte?
 
"În timp ce fiecare părinte învață să înțeleagă și să interpreteze semnele individuale ale propriului lor copil, unii specialiști sunt interesați de folosirea unor reguli comune pentru a distinge nevoile lor. Fiți atenți la felul în care plâng, întrucât plânsul este principalul mod în care copiii își exprimă nevoile, în primele patru luni de viață. Dar cum înțeleg părinții dacă micuțul plânge de foame, durere sau din altă cauză? De asemenea, există plânsul de chemare. Copilul a fost singur pentru lungă vreme și acum vrea ca părinții lui să-l ia în brațe. Ei plâng continuu pentru 5-6 secunde și apoi fac pauze de 20 secunde, ca și cum așteaptă pentru rezultat. Dacă părinții nu răspund, ciclul se repetă de câteva ori, până când plânsul devine continuu", a declarat dr. Ionela Popescu, medic pediatru.


Apoi, există plânsul de foame, care începe cu un scâncete de chemare, dar dacă copilul nu este luat în brațe și hrănit, plânsul va deveni continuu și isteric, iar cel mic își va roti capul și va scoate sunete ca de supt.


Desigur, există și plânsul cauzat de durere, dar acesta va fi monoton, tare și constant. Periodic, vor fi și creșteri în intensitate, care indică faptul că durerea se accentuează. 


Oricum, dacă micuțul se îmbolnăvește, plânsul lui poate fi monoton, dar ușor, doar scâncit, pentru că nu mai are putere să facă zgomot puternic.


Nu în ultimul rând, putem aminti plânsul din cauza unor procese fiziologice. "Chiar și vânturile, micțiunea și defecarea pot iniția cauze de disconfort la copil. Acest tip de plâns se aseamănă cu cel de foame și cu scremutul. Plânsul din cauza oboselii, în schimb, va suna ca unul ofensat și ușor legănat, urmat de căscat. Copilul își va freca ochii și urechile. În același timp, există plânsul cauzat de un disconfort, care este iritat și intermitent. Copilul se poate arcui, iar acest lucru înseamnă că este timpul să-i verificăm scutecul sau să vedem dacă nu cumva îi este prea cald sau prea frig. Bineînțeles, copiii foarte mici pot plânge și atunci când vor să li se schimbe mediul sau când sunt frustrați sau plictisiți", a adăugat medicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6271 secunde