Fericirea începe de la 1,77 m

250

Articole recomandate

Cercetătorii de la Universitatea Princeton, New Jersey, au identificat o legătură între înălțime și fericire, potrivit unui sondaj Gallup. Oamenii înalți au o viață mai lipsită de griji decât restul și sunt mai sociabili, au spus cercetătorii americani.
Echipa de oameni de știință a utilizat o scară de la zero la zece pentru a măsura satisfacția subiecților față de propria viață, ulterior confruntând cifrele obținute cu înălțimea participanților la studiu. La experiment au participat 45.000 de indivizi, care au răspuns la mai multe întrebări legate de emoții și de cât de fericiți sunt în viața de zi cu zi.
În cazul bărbaților, a rezultat că aceia care au o înălțime în jur de 1,77 m se consideră mai fericiți, din analiză reieșind și faptul că persoanele cu o statură mai "impunătoare" au avut un nivel al instrucției mai ridicat față de cei scunzi, precum și venituri mai mari.
În ceea ce le privește pe femei, diferențele de înălțime nu li s-au părut cercetătorilor prea relevante. A reieșit totuși că, în general, femeile se declară mai fericite decât bărbații.
Oamenii de știință au luat în considerare și educația celor intervievați. Astfel, ei au descoperit că bărbații care au terminat doar gimnaziul sunt cu circa 1,3 centimetri mai scunzi decât cei care au făcut și liceul și cu 2,5 centimetri mai mici decât cei care sunt licențiați. În cazul femeilor, diferențele au fost nesemnificative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Se înmulțesc depresivii
Pagina a fost generata in 3.8161 secunde