Fenomen alarmant în rândul tinerilor!

209
Fenomen alarmant în rândul tinerilor! - beta-1431533044.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul 'binge drinking' - ingerarea rapidă a unor mari cantități de alcool - a crescut atât de mult în rândul tinerilor occidentali încât a devenit 'îngrijorător', se arată într-un raport al OECD publicat marți și preluat de AFP.

În timp ce consumul mediu de alcool a înregistrat în general o ușoară scădere în ultimii 20 de ani în țările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltate Economică (OECD), 'consumul excesiv' de alcool în rândul tinerilor crește, conform raportului, scrie Agerpres.

'Nivelurile de 'consum periculos' și de 'supra-alcoolizare episodică' la tineri, îndeosebi la femei, au crescut în multe țări din OECD', arată organizația în raportul intitulat 'Să luptăm împotriva folosirii nocive a alcoolului'.

Un episod de 'binge drinking' corespunde ingerării a cinci-opt pahare de alcool la o singură ocazie, cum ar fi o petrecere sau o ieșire în oraș. Un consum 'periculos' de alcool înseamnă absorbția a peste 210 grame de de alcool pur pe săptămână la bărbați și peste 140 de grame la femei (un pahar de vin sau o halbă de bere are 10 grame).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde