Femeile însărcinate care mănâncă pentru doi nasc copii cu coeficient redus de inteligență

759
Femeile însărcinate care mănâncă pentru doi nasc copii cu coeficient redus de inteligență - femeieinsarcinata-1309189183.jpg
Femeile însărcinate care mănâncă pentru doi pun în pericol coeficientul de inteligență al bebelușilor lor. Potrivit unui studiu recent, copiii ar putea dezvolta mai târziu, în viață, probleme de comportament, dereglări de alimentație și afecțiuni mentale precum schizofrenia. Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, au analizat 12 studii și au constatat legături destul de clare între supraponderabilitatea viitoarelor mămici și dezvoltarea fizică și mentală a bebelușilor lor.

S-a constatat că micuții născuți de femei obeze au un coeficient de inteligență cu cinci puncte mai mic decât cei ale căror mame au avut o greutate normală în timpul sarcinii. Alte studii europene au arătat că, în principal, copiii sunt mai predispuși la ADHD dacă mamele lor au fost suprapon-derale pe timpul celor nouă luni de sarcină. De asemenea, o cercetare realizată pe adolescenții din Australia sugerează că riscul ca un copil să aibă dereglări de alimentație crește cu până la 11 procente pentru fiecare punct adăugat indicelui masei corporale a mamei sale în timpul sarcinii.

Cercetătorii, ale căror descoperiri au fost publicate în Obesity Review, sunt de părere că schimbările hormonale și chimice ar putea fi de vină pentru aceste probleme. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Iunie 2011
Stire din Sănătate : Silicoanele ar putea cauza cancer
Pagina a fost generata in 1.4044 secunde