Femeile care consumă bere moderat sunt protejate de osteoporoză

432
Femeile care consumă bere moderat sunt protejate de osteoporoză - 3cd1c4392e843ee92aa39f89f0d2382b.jpg
Potrivit unui studiu realizat de cer-cetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres, ale cărui rezultate au fost publicate în revista de specialitate Nutrition, informează bbc.co.uk., femeile care beau o can-titate moderată de bere vor beneficia de o întărire a sistemului osos.
Acest studiu a fost realizat pe un eșantion de 1.700 de femei și a relevat faptul că densitatea osoasă a fost mai mare în cazul femeilor care consumă bere cu moderație, comparativ cu femeile care nu consumă deloc această băutură. Cercetătorii consideră că hormonii vegetali din bere, nu alcoolul, contribuie la apariția acestor efecte benefice.
Cu toate acestea, oamenii de știință îndeamnă la prudență, avertizând asupra faptului că un consum mai mare de două sticle de bere pe zi produce un efect contrar, dăunând sănătății oaselor.
Osteoporoza este o problemă de sănătate frecvent întâlnită în categoria femeilor aflate la menopauză, care crește riscul de producere a fracturilor osoase la vârste mai înaintate. Cercetătorii au încercat în ultimii ani să descopere acele suplimente care să le ajute pe femei să își păstreze o densitate osoasă normală până la vârste înaintate.
Experții spanioli au declarat că, deși nu recomandă nimănui să bea bere în mod exagerat pentru a-și întări densitatea osoasă, totuși ingredientele din bere, denumite fitoestrogeni, merită o atenție sporită din partea cercetătorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 August 2009
Stire din Sănătate : Câinii pot... număra!
Pagina a fost generata in 2.3015 secunde