FEMEIE MOARTĂ DIN CAUZA LIPSEI DE IMUNOGLOBULINĂ. Bodog, declarația zilei

144
FEMEIE MOARTĂ DIN CAUZA LIPSEI DE IMUNOGLOBULINĂ. Bodog, declarația zilei - 615613461-1513604525.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat luni că ancheta în cazul femeii care a murit la spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei imunoglobulinei, aflată în curs de desfășurare, arată "foarte multe disfuncționalități" în ceea ce privește modul în care au acționat reprezentanții spitalului.

"Au arătat foarte multe disfuncționalități în ceea ce privește modul în care au acționat cei de la spital. Secretarul meu de stat a luat legătura cu spitalul. Cei doi medici, de la Cluj și de la Alba-Iulia, au fost puși în contact și dacă considerau că e nevoie de imunoglobulină aveau de unde să aducă, așa cum și ulterior celelalte spitale și-au adus imunoglobulina. Ancheta nu este încă finalizată, în momentul în care voi avea toate detaliile voi face un anunț și voi lua și măsuri", a precizat Bodog, întrebat pe această temă, prezent la inaugurarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor.

O femeie de 69 de ani a decedat pe 2 decembrie la spitalul din Alba Iulia ca urmare a lipsei de imunoglobuline, a anunțat, pe o rețea de socializare, fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, femeia suferea de imunodeficiență primară și nu mai primise imunoglobuline din iulie.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a comandat din 20 octombrie aprovizionarea cu imunoglobuline, însă această solicitare nu a fost încă onorată, declara în aceeași zi managerul unității, Nicoleta Coșarcă.

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în noiembrie la pacienți, l-au asigurat, pe 1 noiembrie, producătorii pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cadrul unei întâlniri la care au participat și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. Ulterior, în 9 noiembrie, s-a susținut că piața urma să fie aprovizionată cu 900 de doze de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficiențelor primare. Până în 2 decembrie, la spitalul din Alba Iulia nu a ajuns niciun flacon cu imunoglobulină, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Septembrie 2017
Stire din Eveniment : Spitalul Floreasca va fi mutat
Pagina a fost generata in 0.3293 secunde