Factori de protecție pentru hipertensivi

289
Factori de protecție pentru hipertensivi - factorideprotectie-1409493451.jpg

Articole de la același autor

Hipertensiunea arterială poate fi deseori confundată cu bolile respiratorii sau chiar cu cele de nutriție, cum ar fi diabetul. Consecințele hipertensiunii au însă răsunet în întreg organismul, cele mai importante efecte fiind cele asupra cordului, neurologice și renale.

În afara simptomului de tensiune crescută bolnavii se plâng de oboseală fizică și psihică, cefalee mai frecvent dimineața la trezire, amețeli, tulburări ale somnului, iritabilitate, nervozitate, tulburări digestive, iar din partea inimii palpații și înțepături.

Iată care sunt recomandările specialistului în ceea ce privește riscurile dar și factorii de protecție.

"Prevenirea valorilor crescute ale tensiunii arteriale trebuie să fie un obiectiv al fiecăruia dintre noi. Acest obiectiv trebuie urmărit și atins în fiecare zi pentru o viață sănătoasă.

Creșterea valorilor tensiunii arteriale ne fac candidații secțiilor de cardiologie, înseamnă suferință și costuri pentru tratament, mai ales pentru faptul că hipertensiunea arterială este adesea asociată, "vine la pachet" cu ateroscleroza, obezitatea, diabetul zaharat.

Hipertensiunea arterială netratată poate reprezenta un precursor pentru infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale.

De aceea trebuie evitați factorii de risc consumul excesiv de sare, fumatul, consumul excesiv de alcool, excesul ponderal, obezitatea, sedentarismul, lipsa activității fizice, factori genetici (familii de hipertensivi), stresul, factorii emoționali. Pacienții trebuie să se ajute de factorii de protecție pentru tensiunea arterială, printr-o alimentație bogată în fructe și legume, prin suplimente de magneziu, calciu, potasiu și acizi grași esențiali, mai ales Omega 3, dar și un raport optim Omega 3/Omega 6.

Trebuie să facă mișcare zilnic, cel puțin 30 de minute în funcție de vârstă, antrenament, afecțiuni asociate și să își supravegheze greutatea și tensiunea arterială", a explicat dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5501 secunde