Există oameni care nu își doresc să fie cu adevărat vindecați

191
Există oameni care nu își doresc să fie cu adevărat vindecați - existaoameni2-1554982556.jpg

Articole de la același autor

De multe ori, spun specialiștii, boala este doar în mintea noastră și nimic mai mult. Psihologul Laura Maria Cojocaru este de părere că, practic, boala este consecința unor convingeri false, adânc înrădăcinate în ființa celui bolnav, uneori atât de adânc, încât ajung să se manifeste la nivelul corpului fizic și putem vorbi în acest caz despre somatizare.

În acest caz, boala psihologică și emoțională este dureroasă, iar de cele mai multe ori, ea mutilează sufletele în care și-au făcut loc depresia, anxietatea, teama, nesiguranța, singurătatea, sentimentul că ești nedreptățit, că nimic nu mai are rost, că nu mai eșți important pentru nimeni. «Mai mult, dacă vei întreba persoanele aflate în această situație, dacă vor să iasă din aceste stări, cele mai multe, probabil, vă vor răspunde: "Da". Foarte puține persoane din cele care vor da acest răspuns sunt, însă, cu adevărat dispuse "să se facă bine"», a explicat Laura Maria Cojocaru.


Ea susține că, în general, toată lumea vrea să se facă bine, să nu sufere, să se poată bucura de viață. Totuși, la un moment dat, se poate întâmpla ca la nivel inconștient ceva din noi să ne împiedice să ne facem bine și aici ne referim la beneficiile ascunse ale bolii. 


"Da, boala are și beneficii. Există oameni care nu își doresc să fie cu adevărat vindecați, deoarece sunt în căutare de alinare, iar vindecarea este dureroasă, iar întoarcerea la o viață de om sănătos poate fi neplăcută, inconfortabilă", a adăugat psihologul Laura Maria Cojocaru.

Atenția și afecțiunea celor din jur sunt obținute prin manipulare

Ca urmare, de cele mai multe ori, în ciuda bolii, persoanele în cauză se complac în această situație, pentru că doar așa obțin atenția și afecțiunea celor dragi, chiar dacă prin intermediul manipulării de genul: "Nu vezi că mi-e rău? De ce nu mă înțelegi?", "Nu ai făcut niciodată nimic pentru mine!" Ce se întâmplă, de fapt? 


"Prin această tehnică, persoana bolnavă îi determină pe ceilalți să facă din ce în ce mai mult pentru el, doar ca să-l vadă fericit. Tot acest joc manipulativ nu face nimic altceva decât să adâncească problemele psihologice și emoționale, deoarece faptul că persoana de lângă tine se simte vinovată că tu nu eșți fericit/ă sau se simte dator să renunțe la nevoile și dorințele lui că să-ți fie ție bine, nu-ți rezolvă problema, ci din contră, o alimentează. Mai mult de atât, persoana de lângă tine, căreia-i faci asta se poate îmbolnăvi și ea, iar tu, acel bolnav și neînțeles nu vei fi capabil să-i fi alături și la rău, așa cum ți-a fost respectivă persoană, ba chiar te vei revolta", a completat specialistul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6507 secunde