Etichetele de pe brânza topită, analizate de specialiști

476
Etichetele de pe brânza topită, analizate de specialiști - branzatopitatihutacusmantana-1320152589.jpg
Brânza topită care se comercializează pe piața românească a fost din nou analizată de specialiști.

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a continuat studiul comparativ pe numărul de kilocalorii din brânza topită din România. Potrivit rezultatelor, din cele 61 de produse comparate, 13 nu au menționate informațiile nutriționale pe etichetă. Asociația a calculat câte calorii se consumă la 100 de grame de brânză topită, fie că este feliată, în triunghiuri, cuburi sau la sul. Studiul a arătat că cele mai multe kilocalorii, peste 300, se găsesc în șapte sortimente de triunghiuri de brânză topită. Totodată, 37 dintre produsele comparate conțin între 200 și 300 de kilocalorii și doar trei au între 150 și 200 de kilocalorii.

Un alt studiu realizat pe etichetele produselor din România a arătat câte E-uri conțin diferite tipuri de brânză topită. Atunci s-a constatat că toate cele 61 de produse comparate conțin E-uri, cinci dintre acestea având peste zece E-uri.

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România îi sfătuiește pe consumatori să verifice întotdeauna etichetele produselor. Cei care doresc să afle mai multe informații despre studiu pot vizita pagina de internet www.teste-comparative.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Începe vaccinarea împotriva gripei
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne protejăm de răceală
Pagina a fost generata in 1.5922 secunde