Mai multe ştiri online:

Ești mămică de bebeluș? Când este necesară vizita la medicul neonatolog

Ştire online publicată Marţi, 09 Aprilie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Aveți acasă un bebeluș? Foarte bine. Doar că având în vedere vârsta fragedă a acestuia, părinții trebuie să știe că este necesar să-i urmărească permanent starea de sănătate și să acționeze prompt, când apar anumite manifestări ce pot constitui semnale de alarmă. 


Astfel, în momentul în care icterul se accentuează, iar nou-născutul are o culoare prea galbenă ori refuză sânul sau biberonul, poate fi o problemă. Adulții trebuie să fie atenți, de asemenea, dacă bebelușul este somnolent sau foarte agitat, dacă pielea regiunii fesiere se înroșește foarte mult sau apar mici puncte roșii (eritem erziv fesier). Părinții mai trebuie să fie atenți dacă regiunea ombilicului este roșie și este însoțită sau nu de secreție galben-verzuie urât mirositoare, acesta putând fi un semn de infecție.


Specialiștii Spitalului „Isis” sunt de părere că până la întâlnirea cu medicul neonatolog sau pediatru, se poate aplica alcool de 70 de grade, după care se pudrează cu Baneocin corpul celui mic. Totodată, nu ignorați secrețiile conjunctivale persistente, de culoare galben-verzuie, scaunele de culoare verzuie, foarte moi și urât mirositoare. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7887 secunde