ESTE REVOLTĂTOR! Mai mult de jumătate din populația globului TRECE PRIN AȘA CEVA!

Joi, 14 Decembrie 2017
209
Un raport la OMS și Banca Mondială arată că mai mult de jumătate din populația globului nu are acces la serviciile medicale de bază și aproape o sută de milioane de oameni trăiesc în condiții de sărăcie extremă pentru că sunt nevoiți să plătească un tratament medical.


Raportul relevă că doar jumătate din populația globului beneficiază de toate serviciile medicale esențiale, în timp ce restul nu are niciun fel de acces și este lipsit de cele necesare, relatează AFP. Documentul relevă, astfel, că există un miliard de persoane cu hipertensiune, fără posibilități de tratament; că peste 200 de milioane de femei nu au acces la planificarea familială sau că aproape 20 de milioane de copii nu beneficiază de vaccinurile de care au nevoie, scrie și Agerpres.


Serviciile de asigurare medicală variază nu doar de la o țară la alta, ci și în cadrul aceleiași țări. 


De exemplu, în țările cu venituri mici, 17% din mamele și copiii din familiile defavorizate beneficiază de serviciile medicale de bază, în timp ce pentru familiile înstărite procentul crește la 74%. O altă mare problemă este costul foarte mare pe care îl presupune pentru unele familii accesul la serviciile medicale, ceea ce le împinge spre o sărăcie și mai mare. Aproximativ 100 de milioane de persoane ajung în situație de sărăcie extremă (trăiesc cu mai puțin de doi dolari pe zi) pentru că sunt nevoite să plătească facturile medicale.


Potrivit raportului, un număr tot mai mare de persoane cheltuiesc cel puțin 10% din bugetul familial pentru cheltuielile medicale. Acest fapt îi obligă pe oameni să renunțe la alte nevoi de bază, precum mâncarea sau taxele școlare.


De asemenea, se estimează că peste 800 de milioane de persoane din întreaga lume (12% din populația mondială) cheltuiesc cel puțin 10% din buget pentru sănătate; o cifră care a crescut cu 3% pe an.


Estimările studiului arată că cel puțin 180 de milioane de persoane cheltuiesc un sfert din bugetul familiei pentru sănătate, iar acest grup a crescut într-un ritm de 5% anual.


"De ce a crescut? Pentru că guvernele nu dau suficientă prioritate sănătății publice. Iar oamenii au așteptări tot mai mari cu privire la sănătatea lor și plătesc din buzunar, pentru că nu beneficiază de acoperirea serviciilor de asistență medicală publică suficientă", a declarat într-o conferință de presă Timothy G. Evans, directorul BM pentru Sănătate, Nutriție și Populație, potrivit surselor menționate.


Pagina a fost generata in 4.291 secunde