"Este inadmisibil să ții un copil de câteva luni în plin soare!"

696

Articole de la același autor

Odată cu părinții, mii se bebeluși se "prăjesc" de-a dreptul pe plajele de pe litoral, deși medicii interzic expunerea la soare a copiilor mai mici de un an, mai ales în orele de "foc".

Din acest motiv, spun medicii, secția de pediatrie a celei mai mari unități sanitare din Constanța devine neîncăpătoare pe timpul verii, când sute de copii sunt înghesuiți câte doi în paturi pentru a fi tratați de insolație.

"Este un fenomen cu care noi ne-am obișnuit. În fiecare vară, avem sute de copii care ajung pe secție cu stări febrile, vărsături, o patologie specifică de sezon. Este inadmisibil să ții un copil de câteva luni în plin soare, la 35 de grade, fără hidratare corespunzătoare, fără protecție solară. Am văzut personal familii care aduc pe plajă inclusiv laptele copilului, care evident că devine periculos și își pierde proprietățile. Tragem un semnal de alarmă și pe această temă și le atragem atenția părinților că deshidratarea, de exemplu, reprezintă o urgență medicală, deci un risc major pentru sănătatea și chiar viața copiilor", a explicat dr. Cristina Mihai, șefa secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1208 secunde