Este benefic sau nu să dormiți împreună cu copilul?

216
Este benefic sau nu să dormiți împreună cu copilul? - estebeneficsaunu1-1638117223.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii sunt de părere că dormitul împreună cu mamele poate oferi o serie de beneficii copiilor. Totuși, în unele cazuri, experții subliniază riscurile care apar atunci când bebelușii dorm împreună cu mamele în același pat. De exemplu, dacă unul dintre părinți este fumător, acest lucru poate cauza probleme celor mici. În plus, există riscul sufocării. Pentru a reduce acest risc, bebelușii ar putea dormi în aceeași cameră cu părinții lor, dar nu în același pat. Ceea ce se poate sublinia este marele avantaj atunci când vine vorba de alăptare. Atunci când bebelușii dorm cu mamele, acest lucru contribuie favorabil la alăptare.

Cele mai multe cercetări pe tema dormitului împreună se concentrează, în mod special, pe primele luni sau ani de viață. În etapele ulterioare, obiceiurile de dormit par să aibă mult de-a face cu factorii culturali și socio-economici. Conform acelorași date, nu există o relație semnificativă între capacitățile cognitive și dormitul împreună. Nu există dovezi care să sugereze faptul că dormitul cu mamele afectează modul în care se comportă un copil. Referința de vârstă în aceste studii a fost de cinci ani.

Având în vedere acești factori, cercetătorii înțeleg faptul că cei mici dorm, uneori, cu mamele lor din cauza spațiului limitat. Ei precizează că există mai multe posibile aspecte pozitive ale dormitului împreună cu copilul. În primul rând, acest lucru poate încuraja o legătură pozitivă între mamă și copil, familiile petrec mai mult timp împreună, co-dormitul poate ajuta la reglarea respirației copilului și în unele cazuri specifice, co-dormitul poate ajuta la rezolvarea problemelor de somn ale copilului. De asemenea, poate stimula stima de sine și capacitatea unui copil de a tolera stresul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.399 secunde