Energizantele îngrașă mai ceva ca șunca

4409
Trebuie să dați jos câteva kilograme, așa că ați început deja să luați măsuri: aveți grijă să consumați numai alimente sănătoase și faceți sport. Cu toate acestea, tot nu slăbiți. Este posibil, atrag atenția nutriționiștii, să fie de vină băuturile.
Pe primul loc în rândul băuturilor nocive pentru sănătate și implicit pentru siluetă sunt cele carbogazoase. Conțin zahăr în exces și oricât ați ține dietă, dacă nu eliminați aceste lichide, nu veți slăbi. Mai mult, nutriționiștii susțin că nici băuturile carbogazoase dietetice nu sunt indicate, căci există studii care asociază aspartamul, un îndulcitor artificial folosit în aceste licori, cu luarea în greutate.
La fel, trebuie evitate băuturile energizante. O cutie de licoare "care dă aripi" conține până la 150 de kilocalorii. Nutriționiștii spun că nu ar fi o problemă dacă ar fi consumată o singură băutură pe zi. Dar cum persoanele care beau energizante nu se limitează la o singură doză, ci consumă trei - patru pe zi se ajunge și la 600 de kilocalorii. Adică echivalentul unei porții de slănină, ce are între 400 și 700 de kilocalorii.
Mai trebuie să eliminați din alimentație: sucurile naturale achiziționate din comerț (este de preferat să le preparați la domiciliu), cafeaua cu diverse arome și frișcă, milkshake-urile (consumate zilnic, puteți ajunge să luați două kilograme în greutate, săptămânal).
Deși ar părea că nu vă mai rămân multe alternative, nutriționiștii vă contrazic. Puteți consuma apă plată, lapte degresat, cafea neagră, ceai verde, sucuri de fructe preparate în casă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Donați sânge. Veți salva vieți!
Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Soia - alimentul care previne cancerul
Pagina a fost generata in 1.6332 secunde