ELIXIRUL care prelungește speranța de viață, obținut din cochilia unor crustacee

124
ELIXIRUL care prelungește speranța de viață, obținut din cochilia unor crustacee - sperantalaviata-1398181535.jpg

Articole de la același autor

Glucozamina, un supliment alimentar obținut din cochiliile de crabi, homari și creveți, este considerat un fel de "elixir al tinereții", întrucât prelungește speranța de viață cu circa 10%, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii elvețieni, relatează dailymail.co.uk.


Studiul, realizat pe șoareci, a fost coordonat de biochimistul Michael Ristow de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich și a fost publicat în revista Nature Communications.


Cercetătorii elvețieni au adăugat glucozamină în dieta zilnică obișnuită a șoarecilor bătrâni și au comparat apoi speranța de viață a acestora cu aceea a șoarecilor care nu au primit acest supliment. Șoarecii din acest studiu au trăit în medie cu 10% mai mult.


Ca urmare, organismul începe să "ardă" mai multe proteine, greutatea corporală rămâne la valori scăzute, iar organismul este astfel protejat în fața unor afecțiuni grave, precum hipertensiune și diabet.


Suplimentele pe bază de glucozamină, disponibile în magazine, reprezintă deja un remediu popular contra artritei și înregistrează vânzări anuale estimate la 41,6 milioane de lire sterline în Marea Britanie, scrie realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6139 secunde