Efectele devastatoare ale automedicației

133
Efectele devastatoare ale automedicației - efecteledevastatoare-1417708917.jpg

Articole de la același autor

Automedicația se referă la situația în care un pacient își administrează singur medicamente, fără prescripția medicală eliberată de un medic.

Există o serie de factori care favorizează automedicația, printre care se numără accesul facil la numeroase informații medicale, evitarea cheltuielilor pentru consultațiile medicale, dar și ideea greșită conform căreia un tratament eficient pentru un pacient va da rezultate și pentru alții.

"Sunt foarte multe cazurile care ajung în cabinetul medical după multe «terapii» alese pe sfatul vecinului. Dacă în cazul unei afecțiuni banale pacienții pot apela la sfatul unui farmacist, dar în niciun caz al unei persoane neavizate, atunci când acesta suferă de o boală cu multiple manifestări, cu risc major de complicații, cu afecțiuni asociate, nu se mai pune problema ca acesta să meargă la farmacia din colț și să-și cumpere singur medicamentele.

Un exemplu des întâlnit în cabinetul de urologie este acela al «pietrelor la rinichi» pentru care pacienții fac greșeala să-și cumpere antiinflamatoare sau analgezice", a precizat dr. Azis Olgun, medic specialist urolog.

Mai mult, s-ar putea ca obiceiul de a apela zilnic la dulapul cu medicamente să inducă falsa idee că orice mic disconfort trebuie tratat cu medicamente, situație în care organismul ar putea suferi intoxicații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce faci  când copilul  face pipi pe el
Pagina a fost generata in 2.7244 secunde