Efectele bolilor neurologice, dezbătute de specialiști la Eforie

210
Efectele bolilor neurologice, dezbătute de specialiști la Eforie - efectelebolilorneurologice-1404655272.jpg

Articole de la același autor

Scleroza multiplă, neuropatiile periferice și chiar boala Parkinson sunt afecțiuni neurologice a căror incidență este în creștere și la populația tânără. Acestor suferințe li se adaugă și accidentul cerebral vascular. În prezent, peste 31% din numărul total de pacienți cu AVC ischemic, au vârsta cuprinsă între 20-64 de ani, spre deosebire de 1990, când această pondere era aproximativ de 25%. Statisticile arată că, la nivelul UE, numărul bolnavilor de scleroză multiplă a crescut semnificativ, ajungând în prezent la circa 600.000.

În ceea ce privește boala Parkinson, la nivel mondial, 10 oameni din 100.000 sunt diagnosticați anual, aceasta fiind a doua afecțiune neuro-degenerativă ca frecvență, după maladia Alzheimer. Vârsta la care sunt diagnosticate cele mai multe persoane a scăzut destul de mult în ultimii ani.

Care sunt motivele pentru care aceste afecțiuni se instalează atât de devreme, cum le putem evita și cât de importantă este prevenția secundară în cazul pacienților care au suferit deja un AVC ischemic vor explica specialiștii Societății Naționale de Neurologie, în cadrul Școlii de Vară de la Eforie Nord.

Evenimentul are deschiderea astăzi, la ora 11.00, la Hotel Europa din Eforie Nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Primele semne ale sindromului Parkinson
Pagina a fost generata in 0.3612 secunde