Ecografiile în sarcină, extrem de importante

98
Ecografiile în sarcină, extrem de importante - ecografiile1-1562573443.jpg

Articole de la același autor

Femeile însărcinate trebuie să aibă în vedere pe parcursul celor nouă luni o serie întreagă de ecografii. Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna", ecografia de sarcină este cea mai importantă metodă de vizualizare a fătului în interiorul cavității uterine, fiind esențială în monitorizarea evoluției acestuia. Când se efectuează și de ce? 


Prima ecografie este cea pe care o veți face în săptămânile 6-7 pentru depistarea, localizarea și viabilitatea sarcinii și să aflați dacă este vorba despre o sarcină unică sau multiplă. Apoi, graviduțele vor merge la screening-ul combinat de trimestru I în săptămânile 11-13 pentru detectarea anomaliilor cromozomiale fetale și anomaliilor morfologice, dar și stabilirea cu exactitate a termenului sarcinii. 


"Ecografia pentru depistarea de malformații fetale în săptămânile 20-24 este o ecografie ce cuprinde examinarea fiecărei părți a fătului. Aceasta urmărește creșterea normală a fătului și nu necesită pregătire specială. 


După aceea, urmează ecografia în săptămânile 30-32 pentru examinarea Doppler, precum și aprecierea creșterii fetale și a cantității de lichid amniotic. Alte ecografii se vor efectua pentru aprecierea stării de bine a fătului, aprecierea creșterii fetale și a cantității de lichid amniotic - placenta", au precizat medicii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9144 secunde