E-coli și Salmonella se găsesc și în miezul legumelor și fructelor

709
Chiar dacă spălăm conștiincios fructele și legumele există pericolul să ne îmbolnăvim. Oamenii de știință americani ne dau veștile proaste după ce au făcut mai multe studii. Ei au descoperit că agenți patogeni precum E.coli și Salmonella, care se găsesc în foarte multe fructe și legume, nu sunt eliminați nici dacă spălăm de mai multe ori produsele respective.

Amanda Deering, una din autoarele studiului, afirmă că experții au descoperit agenți patogeni cum ar fi tulpina E.coli chiar și în țesuturile semințelor germinate de fasole, iar salmonella în arahide. Bacterii periculoase pot fi găsite în toate țesuturile principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substanțelor nutritive în plante. În acest fel, agenții patogeni se găsesc nu numai la suprafața fructelor sau legumelor, ci și în miezul lor, au stabilit cercetătorii.

Așa cum susțin experții, bacteriile din legume și fructe sunt com-plet distruse numai dacă sunt preparate la temperaturi ridicate, dar odată cu acestea scade, din păcate, și valoarea lor nutrițională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2265 secunde