Durerea rectală apare, cel mai des, din cauza hemoroizilor sau fisurilor anale

293
Durerea rectală apare, cel mai des, din cauza hemoroizilor sau fisurilor anale - durerirectale-1624646138.jpg

Articole de la același autor

Durerea rectală apare în porțiunea inferioară a tractului gastrointestinal. Termenul este adesea folosit pentru a defini durerea anală sau durerea de la nivelul anusului. Din păcate, aceasta este o problemă relativ frecventă și poate apărea ca urmare a hemoroizilor sau fisurilor anale, dar și din multe alte cauze. Specialiștii doc.ro spun că durerea rectală sau anală poate apărea în bolile inflamatorii ale intestinului, infecții localizate sau în cazul leziunilor minore apărute în această zonă.

În anumite afecțiuni care dau durere rectală, cum ar fi hemoroizii sau fisurile anale, pot apărea și alte simptome, de exemplu sângerări rectale. De asemenea, cancerul reprezintă o cauză rară de durere rectală.

Totuși, uneori, durerea poate fi puternică datorită numeroaselor terminații nervoase care se găsesc în regiunea perianală. De obicei, cauzele durerii rectale pot fi ușor identificate, iar tratarea ei se face cu antialgice și băi de șezut calde. Cu toate acestea, există o varietate de cauze care pot cauza durerile rectale. Printre acestea se numără: fisurile anale, cancerul de colon, tromboza hemoroidală (cheag de sânge la nivelul unui hemoroid), constipația. În momentul în care apare hemoragie rectală severă sau o sângerare care nu se oprește, mai ales dacă este însoțită de amețeală, confuzie sau senzație de leșin sau dacă durerile se agravează mult, trebuie să vă prezentați imediat la medicul specialist. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3556 secunde