Două școli din Constanța sunt închise, astăzi, din cauza gripei noi

946
Două școli din Constanța sunt închise, astăzi, din cauza gripei noi - eaa54bda0c143cab887c64e11803855b.jpg

Articole recomandate

Numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 din țara noastră a crescut la 1.146, după ce Institutul Cantacuzino a mai confirmat, ieri, încă 89 de cazuri de contaminare cu noua gripă.
Potrivit ultimului bilanț al Ministerului Sănătății, cazuri noi au fost înregistrate în județele Argeș (patru bolnavi), Botoșani (37 de cazuri), câte un bolnav în Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Timiș, câte doi bolnavi în Dolj, Harghita, Iași, Prahova, Teleorman, Ilfov. În București au fost confirmate 30 de cazuri noi.
În județul Constanța, numărul bolnavilor a crescut la 25, după ce, ieri, Institutul Cantacuzino a mai confirmat două îmbolnăviri. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, este vorba despre secretara de la Școala cu clasele I-VIII nr. 14 și care își desfășoară activitatea în sistemul administrativ și la Școala cu clasele I-VIII nr. 19. "Am luat măsura supravegherii epidemiologice a personalului didactic și elevilor, triajul și dezinsecția în cele două școli", ne-a declarat dr. Mihaela Dinisov.
Ieri o echipă a DSP a efectuat dezinfecția în cele două unități de învățământ. Cursurile la cele două școli au fost suspendate astăzi urmând a fi reluate luni, 16 noiembrie.
Cel de-al doilea caz de gripă nouă confirmat ieri la Constanța este de import.
După sistemul de învățământ, gripa porcină a început să se răspândească și în unitățile sanitare. Șapte cadre medicale, cinci din Botoșani și două din Iași, au fost depistate cu virusul gripal.
Prima suspiciune de deces din cauza gripei AH1N1 în țara noastră a fost infirmată de Institutul de Medicină Legală Botoșani. Potrivit medicilor legiști, bărbatul de 47 de ani, din comuna Sulița, despre care s-a bănuit că ar fi murit din cauza AH1N1, avea o formă gravă de pneumonie, de natură bacteriană. Testele de la Institutul Cantacuzino nu au fost încă finalizate.
Vaccinarea împotriva gripei AH1N1, pentru grupele de risc, va demara la 26 sau 27 noiembrie. Ministrul interimar al Sănătății, Adriean Videanu, a declarat că dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu GlaxoSmithKline, privind dozele necesare imunizării copiilor, vaccinarea lor se va realiza din producția internă, deși cu întârziere.
Vaccinul este gata, dar nu a fost testat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Poluarea provoacă otita medie
Pagina a fost generata in 1.6717 secunde