Dormitul cu o lumină de veghe provoacă depresie

463
Dormitul cu o lumină de veghe provoacă depresie - 854dadeb5469f2fba4b834fea205c4c1.jpg

Articole de la același autor

Oamenii de știință din domeniul neurologiei au ajuns la concluzia că lumina de veghe, lăsată aprinsă noaptea mai ales în camera copiilor, poate da peste cap tot echilibrul chimic și structura creierului. O astfel de lumină pare să intervină în secreția hormonului numit melatonină, care ajută organismul uman să știe că este noapte.
O echipă de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite ale Americii, a tras aceste concluzii după ce a comparat două grupuri de cobai, un grup expus la lumina de veghe noaptea și celălalt lăsat să doarmă pe întuneric. Tracy Bedrosian, doctorand și coautor al studiului, explică: "Chiar și o lumină slabă, ținută aprinsă pe timpul nopții, este suficientă pentru a provoca cobailor comportamente asemănătoare cu depresia, ceea ce poate fi explicat prin schimbările pe care
le-am văzut în creierele lor după ce au fost expuși timp de opt săptămâni". Studii anterioare au arătat că hamsterii expuși la lumină puternică în timpul nopții au tendința de a deveni depresivi și de a se îngrășa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7755 secunde