Donează sânge pentru cele care dau viață!

Joi, 12 Iunie 2014, 13:50
73
Sâmbătă, 14 iunie, la nivel mondial este celebrată Ziua Donatorului de Sânge. În Constanța, Spitalul Privat ISIS și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine desfășoară o campanie pentru colectarea de sânge, pentru salvarea de vieți. "În acest an, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, mesajul transmis la nivel mondial reprezintă un îndemn pentru salvarea gravidelor și mamelor care au probleme în timpul sarcinii sau la naștere", au transmis reprezentanții Spitalului Privat ISIS.

Astfel, cei care pot să vină în ajutorul celor aflate în suferință, sunt așteptați la sediul centrului de transfuzii sanguine, aflat pe str. Nicolae Iorga, nr. 85, sâmbătă dimineață, între orele 7,30 - 11,30.

De menționat: pot dona sânge toate persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani trebuie să aibă un EKG și o adeverință de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidența lor cu boli de inimă sau cu alte afecțiuni contraindicate donării de sânge.

Nu sunt acceptate persoanele cu vârsta peste 55 de ani dacă nu au mai donat în ultimii cinci ani. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun ușor, sărac în grăsimi.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2962 secunde