Doi din trei români mor din cauza bolilor de inimă

314
Doi din trei români mor din cauza bolilor de inimă - boliinima-1329054015.jpg
Mai mult de patru milioane de oameni din Europa pierd, anual, lupta cu bolile cardiovasculare. Numărul deceselor provocate de aceste afecțiuni este în continuă creștere din cauza factorilor de risc tot mai răspândiți, ca urmare a stilului de viață impus de societatea de consum, au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Fundației Române a Inimii.

Potrivit acestora, doi din trei români mor în urma acestor afecțiuni, iar țara noastră ocupă locul trei în lume în ceea ce privește mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare. În plus, la fiecare 30 de minute, un român suferă un infarct de miocard acut, iar unul din zece nu supraviețuiește. La ora actuală, șapte milioane de români suferă de boli cardiovasculare.

Acestea sunt motivele pentru care Fundația Română a Inimii, înființată de Societatea Română de Cardiologie, pregătește strategia națională în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare. Obiectivul fundației este ameliorarea stării de sănătate a populației României, prevenirea bolilor de inimă și scăderea mortalității cauzate de aceste afecțiuni cu până la 10 procente până în anul 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7841 secunde