Directorul Agenției de Transplant, Radu Deac, a fost demis

247
Directorul Agenției de Transplant, Radu Deac, a fost demis - radudeac-1530722314.jpg

Articole recomandate

Directorul Agenției de Transplant Radu Deac a fost demis, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declarând la Digi24 că nu neagă bunele intenții ale acestuia, dar că a considerat că e nevoie de o chipă nouă în beneficiul pacienților a căror viață depinde de transplant.


"Am declarat în urmă cu câteva săptămâni că doresc restructurarea Agenției Naționale de Transplant. Am numit un nou director executiv, am propus un director adjunct.


Nu neg bunele intenții ale domnului Deac, dar am considerat că e nevoie de o echipă nouă în beneficiul pacienților a căror viață depinde de transplant.


Mă aștept să fie schimbări în Consiliul Științific.


România nu a fost niciodată membră în Eurotransplant, a avut un acord, vom începe discuțiile, care s-ar putea să dureze mai mult, pacienții nu pot aștepta, consilierul meu pe probleme de transplant a fost deja la Budapesta și e acolo pentru a negocia preluarea pacienților care nu pot fi transplantați.", a declarat Sorina Pintea.


Călin Farcaș, unul dintre cei pe care România ar fi putut să-i salveze, a murit, luni seara, la 29 de ani.

Tânărul a așteptat doi ani un transplant de plămân care nu a putut avea loc deoarece țara noastră nu și-a mai prelungit înțelegerea cu Eurotransplant, instituția prin care se făceau operații la Viena.

Pentru Călin nu a fost disponibilă nici varianta unei operații plătite, deși strânsese bani, din cauza protocolului medical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9814 secunde