Din ce sunt făcuți, de fapt, crenvurștii de porc și de pui
353
Articole de la același autor
Ce afecțiuni pot ascunde umflăturile de la nivelul pleoapelor
09 Ianuarie 2015
Părinți cu psoriazis. Ce șanse au copiii să moștenească boala?
10 Ianuarie 2015
Laparoscopia ginecologică - noțiuni explicative pentru pacienți
12 Februarie 2015
Ce boală intestinală gravă macină sănătatea constănțenilor
10 Februarie 2015
Cea mai modernă metodă de detoxifiere a organismului, la Constanța
19 Ianuarie 2015
Crenvurștii au preț relativ mic și sunt și gustoși. Ne păcălește și plăcuța din galantar: crenvurști din carne de porc sau din piept de pui. Dacă citiți atent ce scrie pe etichetă, o să descoperiți un conținut de carne de maximum 40 la sută. Restul este slănină, amidon, multe chimicale și sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutriționiști, crenvurștii nu sunt varianta corectă de mic dejun pentru copilul dumneavostră.
Crenvurștii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, șoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune și carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurști ne îngrașă și crește nivelul colesterolului. Crenvurștii mai conțin și nitrit dar și nitratul de sodiu, E250 și E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic și dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conțin și monoglutamat de sodiu, sau E621, substanță care face mâncarea gustoasă., scire realitatea.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015
Joi, 19 Februarie 2015