Dietele și pastilele pentru slăbit favorizează instalarea depresiei

382
Dietele și pastilele pentru slăbit favorizează instalarea depresiei - b60ecd0eac7cb0aef07aad6504becf59.jpg

Articole recomandate

Dieta săracă în grăsimi și carbohidrați, dar și pilulele pentru slăbit ne transformă corpul, dar și mintea, avertizează medicii. Astfel, deși scapă de kilogramele nedorite, o persoană care apelează la un regim drastic sau la pastile pentru slăbit nu se mai poate bucura de efectele lor fizice, fiind acaparat de depresie.
Ele pot cauza depresii sau ne pot afecta serios psihicul, atrag atenția specialiștii. Este vorba în special de pilulele ce conțin sibutramină sau derivați de amfetamine. Asta după ce, mai întâi, pilulele dau o stare de bine. "Administrarea pastilelor de slăbit pe bază de sibutramină crește cantitatea unor substanțe din creier cu rol de neurotransmițători, care stimulează sistemul nervos central. Astfel, ele produc o excitație psiho-motorie, dau o stare de bine pe moment, încredere în sine, înlătură oboseala, însă la oprirea tratamentului poate apărea depresia", a precizat, pentru realitatea.net, prof. univ. dr. Ioan Fulga, șeful Catedrei de Farmacologie și Farmacoterapie a Facultății de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.
Printre alte reacții adverse grave care mai pot apărea după întreruperea tratamentului cu aceste pilule se numără bolile de inimă, printre care creșterea tensiunii arteriale, dar și tremur al extremităților sau agitație psiho-motorie, completează medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6602 secunde