Dieta în cazul persoanelor cu hipertensiune
431
Articole de la același autor
Cum pot evita gravidele pierderea sarcinii
16 Iulie 2015
Doliu în lumea medicală din Constanța! Un cunoscut doctor constănțean a murit într-un tragic accident rutier
07 Septembrie 2015
Caz grav la Spitalul Județean Constanța! Gravidă în 6 luni fără să știe se zbate între viață și moarte
21 Iulie 2015
Bebeluș de 11 luni în moarte cerebrală! A mâncat fructe infestate cu o bacterie mortală
14 Iulie 2015
Roluri extrem de importante în reducerea valorilor tensionale le revin dietei alimentare și modificării stilului de viață, după caz, prin scăderea în greutate, renunțarea la tutun și cafea, reducerea consumului de alcool și a alimentelor care favorizează ateroscleroza și creșterea activității fizice.
"Dieta alimentară a pacientului hipertensiv ar trebui să se axeze pe alimente cu un conținut redus de sare. Scăderea consumului de sare trebuie făcută treptat, începând cu eliminarea alimentelor foarte sărate - mezeluri, telemea, brânză de burduf, brânză topită, brânzeturi fermentate, cașcaval, murături, conserve, precum și renunțarea la consumul de sare și condimente (vegeta, delikat etc.) atunci când se prepară alimentele de casă. Trebuie acordată atenție și dietei hidrice, punându-se accent pe consumul de apă plată.
La fel de importantă este și scăderea aportului caloric, prin reducerea consumului de grăsimi animale și dulciuri concentrate. S-a demonstrat că o creștere a aportului de potasiu, magneziu și calciu, alături de reducerea aportului de sare, contribuie, prin creșterea eliminării urinare de sodiu, la scăderea valorilor tensionale.
Abandonarea fumatului și cafelei sunt măsuri extrem de importante în reducerea valorilor tensiunii arteriale. De asemenea se recomandă evitarea băuturilor excitante precum Coca Cola, Pepsi, ceai negru, energizante și reducerea băuturilor alcoolice", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.
"Dieta alimentară a pacientului hipertensiv ar trebui să se axeze pe alimente cu un conținut redus de sare. Scăderea consumului de sare trebuie făcută treptat, începând cu eliminarea alimentelor foarte sărate - mezeluri, telemea, brânză de burduf, brânză topită, brânzeturi fermentate, cașcaval, murături, conserve, precum și renunțarea la consumul de sare și condimente (vegeta, delikat etc.) atunci când se prepară alimentele de casă. Trebuie acordată atenție și dietei hidrice, punându-se accent pe consumul de apă plată.
La fel de importantă este și scăderea aportului caloric, prin reducerea consumului de grăsimi animale și dulciuri concentrate. S-a demonstrat că o creștere a aportului de potasiu, magneziu și calciu, alături de reducerea aportului de sare, contribuie, prin creșterea eliminării urinare de sodiu, la scăderea valorilor tensionale.
Abandonarea fumatului și cafelei sunt măsuri extrem de importante în reducerea valorilor tensiunii arteriale. De asemenea se recomandă evitarea băuturilor excitante precum Coca Cola, Pepsi, ceai negru, energizante și reducerea băuturilor alcoolice", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 01 Septembrie 2015
Joi, 13 August 2015
Joi, 25 Iunie 2015
Miercuri, 10 Iunie 2015
Marţi, 09 Iunie 2015
Vineri, 05 Iunie 2015
Marţi, 28 Aprilie 2015
Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Marţi, 17 Februarie 2015