Dieta în cazul persoanelor cu hipertensiune

431
Dieta în cazul persoanelor cu hipertensiune - dieta-1441551771.jpg

Articole de la același autor

Roluri extrem de importante în reducerea valorilor tensionale le revin dietei alimentare și modificării stilului de viață, după caz, prin scăderea în greutate, renunțarea la tutun și cafea, reducerea consumului de alcool și a alimentelor care favorizează ateroscleroza și creșterea activității fizice.

"Dieta alimentară a pacientului hipertensiv ar trebui să se axeze pe alimente cu un conținut redus de sare. Scăderea consumului de sare trebuie făcută treptat, începând cu eliminarea alimentelor foarte sărate - mezeluri, telemea, brânză de burduf, brânză topită, brânzeturi fermentate, cașcaval, murături, conserve, precum și renunțarea la consumul de sare și condimente (vegeta, delikat etc.) atunci când se prepară alimentele de casă. Trebuie acordată atenție și dietei hidrice, punându-se accent pe consumul de apă plată.

La fel de importantă este și scăderea aportului caloric, prin reducerea consumului de grăsimi animale și dulciuri concentrate. S-a demonstrat că o creștere a aportului de potasiu, magneziu și calciu, alături de reducerea aportului de sare, contribuie, prin creșterea eliminării urinare de sodiu, la scăderea valorilor tensionale.

Abandonarea fumatului și cafelei sunt măsuri extrem de importante în reducerea valorilor tensiunii arteriale. De asemenea se recomandă evitarea băuturilor excitante precum Coca Cola, Pepsi, ceai negru, energizante și reducerea băuturilor alcoolice", a precizat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Despre bolile cardiovasculare la femei
Pagina a fost generata in 1.0307 secunde