Dieta femeilor ocupate

428
Femeile care au un program alert trebuie să aibă o dietă bogată în vitamine, glucide, minerale și proteine, recomandă nutriționiștii. Astfel, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească legumele, fructele, lactatele și proteinele, în special peștele.
Dacă unele diete nu pot fi duse la bun sfârșit pentru că sunt foarte sofisticate și ne răpesc mult timp, iată un exemplu ușor de urmat. Astfel, micul dejun trebuie să includă brânzeturi degresate, un iaurt sau un fruct. Apoi, chiar dacă sunteți la birou, nu trebuie să începeți ziua de muncă fără a bea o cană de ceai verde sau de anghinare, recunoscute pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Este bine să beți, zilnic, cel puțin patru căni de ceai, eventual neîndulcit. Dacă, în timpul zilei, sunt de preferat produsele ușoare, care nu necesită un timp de preparare, seara se impune o porție de mâncare gătită, cu menționarea că cina nu trebuie luată după ora 18.00.
O cină ușor de preparat și slabă în conținut caloric este cea pe bază de orez. Pentru o porție avem nevoie de 200 g orez care va fi fiert în apă cu patru linguri de ulei de măsline. Porția de proteine va fi asigurată din 200 g carne de vită, slabă, pregătită la grătar.
Pentru desert alegem fructe, în cazul în care renunțăm la o salată verde sau o porție de castraveți, alături de meniul cu orez și carne (putem înlocui carnea de vită cu cea de pește). Dacă, în timpul zilei, foamea ne sâcâie, după o porție de ceai sau cafea, cireșele și vișinele ne pot revigora.

Femeile care au un program alert trebuie să aibă o dietă bogată în vitamine, glucide, minerale și proteine, recomandă nutriționiștii. Astfel, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească legumele, fructele, lactatele și proteinele, în special peștele.
Dacă unele diete nu pot fi duse la bun sfârșit pentru că sunt foarte sofisticate și ne răpesc mult timp, iată un exemplu ușor de urmat. Astfel, micul dejun trebuie să includă brânzeturi degresate, un iaurt sau un fruct. Apoi, chiar dacă sunteți la birou, nu trebuie să începeți ziua de muncă fără a bea o cană de ceai verde sau de anghinare, recunoscute pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății. Este bine să beți, zilnic, cel puțin patru căni de ceai, eventual neîndulcit. Dacă, în timpul zilei, sunt de preferat produsele ușoare, care nu necesită un timp de preparare, seara se impune o porție de mâncare gătită, cu menționarea că cina nu trebuie luată după ora 18.00.
O cină ușor de preparat și slabă în conținut caloric este cea pe bază de orez. Pentru o porție avem nevoie de 200 g orez care va fi fiert în apă cu patru linguri de ulei de măsline. Porția de proteine va fi asigurată din 200 g carne de vită, slabă, pregătită la grătar.
Pentru desert alegem fructe, în cazul în care renunțăm la o salată verde sau o porție de castraveți, alături de meniul cu orez și carne (putem înlocui carnea de vită cu cea de pește). Dacă, în timpul zilei, foamea ne sâcâie, după o porție de ceai sau cafea, cireșele și vișinele ne pot revigora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0111 secunde