Dieta cu pește crește imunitatea organismului

711

Articole recomandate

Peștele constituie o importantă sursă de proteine, fiind unul dintre alimentele preferate în dietele de slăbire, susțin nutriționiștii.
Cele mai puține calorii se regăsesc în carnea de șalău, știucă și plătică, iar cele mai multe în hering, nisetru, scrumbie, stavrid și somn. Medicii recomandă ca peștele să fie consumat după ce a fost preparat la grătar sau fiert, deoarece se digeră mai ușor.
Peștele are un conținut ridicat de fosfor (implicat, alături de calciu, în formarea dinților și a oaselor), calciu, iod, sodiu, potasiu, seleniu și vitamine din grupul B, precum și vitaminele liposolubile A și D. Specialiștii spun că buna funcționare a creierului nostru depinde de aportul de fosfor.
Studiile au demonstrat că bebelușii ale căror mame au consumat pește în perioada sarcinii și a alăptării au avut o dezvoltare neuropsihică rapidă. Și vârstnicii au de câștigat de pe urma consumului regulat al acestui aliment: astfel,
1-2 mese de pește pe săptămână s-au dovedit a încetini instalarea declinului capacităților intelectuale induse de îmbătrânire.
Peștele gras - heringul, sardina, somonul, precum și untura de pește (obținută din morun, ton sau calcan) reprezintă surse foarte bogate în vitamina D. Aceasta ajută la prevenirea apariției cariilor dentare, a tulburărilor nervoase, crește imunitatea organismului și contribuie la buna funcționare a glandelor tiroidă, paratiroidă și hipofiză. Ficatul unor specii de pește oceanic precum morunul sau codul este deosebit de bogat în vitamina A, esențială în procesul vederii.
Ea contribuie la menținerea stării de sănătate a tegumentului, a dinților și gingiilor, fiind, de asemenea, importantă pentru funcția de reproducere și pentru întărirea sistemului imunitar. Cea mai importantă și mai apreciată calitate a cărnii de pește rămâne însă conținutul bogat în acizi grași de tip omega trei (grăsimi sănătoase) și care se regăsesc din abundență, în special la peștele oceanic gras precum somon, ton, hering, macrou, sardine, dar și în păstrăv.

Peștele constituie o importantă sursă de proteine, fiind unul dintre alimentele preferate în dietele de slăbire, susțin nutriționiștii.
Cele mai puține calorii se regăsesc în carnea de șalău, știucă și plătică, iar cele mai multe în hering, nisetru, scrumbie, stavrid și somn. Medicii recomandă ca peștele să fie consumat după ce a fost preparat la grătar sau fiert, deoarece se digeră mai ușor.
Peștele are un conținut ridicat de fosfor (implicat, alături de calciu, în formarea dinților și a oaselor), calciu, iod, sodiu, potasiu, seleniu și vitamine din grupul B, precum și vitaminele liposolubile A și D. Specialiștii spun că buna funcționare a creierului nostru depinde de aportul de fosfor.
Studiile au demonstrat că bebelușii ale căror mame au consumat pește în perioada sarcinii și a alăptării au avut o dezvoltare neuropsihică rapidă. Și vârstnicii au de câștigat de pe urma consumului regulat al acestui aliment: astfel,
1-2 mese de pește pe săptămână s-au dovedit a încetini instalarea declinului capacităților intelectuale induse de îmbătrânire.
Peștele gras - heringul, sardina, somonul, precum și untura de pește (obținută din morun, ton sau calcan) reprezintă surse foarte bogate în vitamina D. Aceasta ajută la prevenirea apariției cariilor dentare, a tulburărilor nervoase, crește imunitatea organismului și contribuie la buna funcționare a glandelor tiroidă, paratiroidă și hipofiză. Ficatul unor specii de pește oceanic precum morunul sau codul este deosebit de bogat în vitamina A, esențială în procesul vederii.
Ea contribuie la menținerea stării de sănătate a tegumentului, a dinților și gingiilor, fiind, de asemenea, importantă pentru funcția de reproducere și pentru întărirea sistemului imunitar. Cea mai importantă și mai apreciată calitate a cărnii de pește rămâne însă conținutul bogat în acizi grași de tip omega trei (grăsimi sănătoase) și care se regăsesc din abundență, în special la peștele oceanic gras precum somon, ton, hering, macrou, sardine, dar și în păstrăv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2728 secunde