Dezlipirea de retină, afecțiunea care necesită operație de urgență

691
1
Dezlipirea de retină, afecțiunea care necesită operație de urgență - dezlipireaderetina-1434123684.jpg

Articole de la același autor

Dezlipirea de retină este o urgență oftalmologică! Operația este singura soluție în cazul acestei afecțiuni și reprezintă un tratament care trebuie efectuat rapid. Operațiile de dezlipire de retină efectuate la timp au o rată de reușită de peste 90%, spun medicii, dacă pacientul ajunge la medic încă de la primele simptome.

Dezlipirea de retină (decolarea) reprezintă situația în care foița internă a retinei (neuroepiteliu) se separă de foița externă (epiteliu pigmentar) din cauza unui lichid denumit lichid subretinian. Zona în care retina s-a desprins nu mai funcționează, determinând pierderea vederii.

"Dezlipirea de retină evoluează dintr-o ruptură retiniană apărută ca urmare a unui traumatism, un acces de tuse foarte puternic, efort fizic intens, strănut puternic, constipație cronică. O altă situație care poate provocă ruptura și dezlipirea de retină este tracțiunea vitreoretiniană. Această situație apare atunci când vitrosul, genul din interiorul ochiului, devine rigid și acționează asupra retinei. Dacă nu este tratată, o dezlipire de retină parțială evoluează într-o dezlipire totală, iar vederea se pierde totalmente", a precizat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog, în cadrul Mrini Eye Hospital.

Cum recunoaștem afecțiunea

În general, dezlipirea de retină are un debut brusc și nedureros. Pacienții sesizează umbre de diferite intensități, asemenea unor perdele negre, în câmpul vizual. De asemenea, pot apărea flash-uri de lumină și pete opace în câmpul vizual. Dacă experimentați astfel de simptome este necesar să consultați un oftalmolog al Clinicii de Oftalmologie Mrini Eye Constanța pentru a vă oferi un diagnostic precis. Alături de echipa de specialiști Mrini, dr. Ovidiu Mușat, medic primar cu o vastă experiență în chirurgia retinei din București, efectuează intervenții chirurgicale complexe în cadrul spitalului privat.

"Primii pacienți operați pentru dezlipire de retină în clinica noastră sunt în plin proces de refacere, un proces anevoios care îi poate răsplăti cu bucuria de a avea din nou o vedere sănătoasă. De aceea, reamintim importanța prezentării de urgență la medic în momentul în care apar primele simptome: scăderea bruscă a acuității vizuale, apariția unei «perdele negre progresive», apariția de flash-uri luminoase, apariția de «puncte negre» sau «musculițe» în câmpul vizual", a completat medicul.

Investigații și tratament

Pentru confirmarea diagnosticului de dezlipire de retină sunt necesare controale oftalmologice specializate, disponibile în Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța: examenul fundului de ochi digital, echografie oculară.

Decolarea de retină este o urgență oftalmologică și trebuie tratată ca atare. Chirurgia reprezintă singura soluție în cazul dezlipirii de retină și reprezintă un tratament ce poate fi efectuat rapid.

Comentează știrea

Esculap
14 iunie 2015
buh bye

Nu mai intru pe site-ul asta fomist !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Martie 2015
Stire din Sănătate : Glaucomul nu doare, dar te orbește!
Pagina a fost generata in 0.2928 secunde