Dezbateri despre afecțiunile cardiovasculare la Conferința Națională a Pacienților

176
Dezbateri despre afecțiunile cardiovasculare la Conferința Națională  a Pacienților - pacientidezbatericardiovasculare-1338312124.jpg
Unul dintre subiectele de dezbatere din cadrul Conferinței Națio-nale a Pacienților de la jumătatea lunii viitoare este cardiologia.

La cea de-a doua ediție a conferinței, care se va desfășura între 14 și 16 iunie, la Casa Universitarilor din Capitală, pacienții vor discuta împreună cu autoritățile române despre problematica afecțiunilor cardiovasculare.

Acest subiect de dezbatere a fost ales deoarece bolile inimii constituie factorul major de mortalitate în rândul românilor. Peste 80% dintre bolile cardiovasculare au drept cauză alimentația nesănătoasă, sedentarismul și fumatul.

În România, 60% dintre decese sunt de origine cardiovasculară, iar două treimi dintre români își pierd viața din cauza bolilor cardiovasculare. Se estimează că în țara noastră există aproximativ 60.000 de adulți cu afecțiuni cardiace congenitale. În cele trei zile de conferință, se vor aborda teme legate de bolile cardiace ale adulților, dar și ale copiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde