Deviația de sept poate declanșa sinuzita

216
Deviația de sept poate declanșa sinuzita - deviatiadesept3-1557396065.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe persoane sunt diagnosticate de către medici cu sinuzită. Boala reprezintă inflamarea mucoasei sinusurilor și apariția unei secreții purulente în interiorul sinusurilor. Dr. Denisa Pricop, medic specialist neurolog spune că oamenii au opt sinusuri, două sinusuri maxilare, două etmoidale, două frontale și două sfenoidale.

Astfel, sinuzita acută reprezintă inflamarea mucoasei sinusale și apariția unei secreții purulente, care poate dura chiar și trei săptămâni. Sinuzita subacută, în schimb, are o durată a infecției ce durează mai mult de trei săptămâni, putând să dureze și trei luni de zile, în timp ce sinuzita acută este cea mai severă formă, putând să dureze mai mult de trei luni de zile.

Există situații în care sinuzita poate afecta doar un sinus, ca în cazul celei maxilare sau poate afecta toate sinusurile, cum este pansinuzita. Sinuzita mai poate fi clasificată ca bacteriană, virală, alergică sau fungică. Una dintre cele mai frecvente cauze care declanșează sinuzita este deviația de sept nazal, rinita acută purulentă, rinita cronică hipertrofică sau polipoza nazală. Totodată, mai există și factori de risc ca mediile toxice, factorii alergeni, frigul sau aerul condiționat.

Sinuzita se manifestă printr-o secreție purulentă la nivelul foselor nazale, obstrucție nazală, febră, scăderea mirosului și durere intensă la nivelul feței.


Printre investigațiile pe care trebuie să le facă pacientul se numără radiografia anterioară și posterioară a sinusurilor, computerul tomograf, endoscopia nazală și analize de laborator. Este foarte important, dacă aveți simptomele unei sinuzite, să vă prezentați la medicul specialist pentru a vă consulta în vederea stabilirii diagnosticului corect și pentru prescrierea tratamentului.


În ceea ce privește tratamentul, acesta poate fi medicamentos, prin administrarea orală de antibiotic, sau, în cazuri mai grave, prin administrare intravenoasă.

În ce constă tratamentul

De asemenea, tratamentul poate fi local, prin administrarea de spray vasoconstrictor și toaleta foselor nazale sau puncție sinusală, care drenează secrețiile sinusale purulente din sinusul maxilar. Dacă problema nu se rezolvă în nici un fel, atunci este nevoie de intervenție chirurgicală, care se impune în cazurile mai grave și reprezintă corectarea obstrucției nazale, mai precis a deviației de sept.


În același timp, se poate ajunge la faringoamigdalite acute recidivante, laringite acute recidivante, traheobronșită prin drenarea secrețiilor purulente în spatele nasului. Mai grav este că puroiul din sinus poate distruge pereții sinusali pătrunzând în vecinătate, ajungându-se astfel la abces orbito-ocular, abces cerebral, pareze ale nervilor cranieni ce inervează fața etc.

Din acest motiv, este indicată curățarea nasului zilnic cu spray cu apă de mare, iar în cazul unei deviații de sept nazal fiind recomandată operația pentru corectarea sinusurilor. În plus, este obligatorie deplasarea la medicul de specialitate, deoarece medicamentele luate fără o recomandare medicale vă pot agrava starea de sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0596 secunde