Deviația de sept poate afecta considerabil respirația

148
Deviația de sept poate afecta considerabil respirația - deviatiedesept2-1534063478.jpg

Articole de la același autor

Când și în ce condiții apare deviația de sept? Cu această problemă se confruntă foarte multe persoane, ea apărând atunci când septul nazal, osul care împarte cavitatea nazală a nasului în jumătate, este în mod situat în afara centrului sau este strâmb, ceea ce face ca respirația să fie dificilă. Deși estimările indică faptul că 80% dintre oameni au această afecțiune, tratamentul este necesar numai în cazul devierilor majore, pentru că atunci apar probleme la nivelul respirației. Desiguer, există personae care se nasc cu un sept deviat, dar altele dezvoltă problema după ce suferă anumite traumatisme la nivelul nasului. Situații în care oamenii pot dobândi această afecțiune: în cazul practicării sporturilor de contact (box, karate), accidente rutiere etc. 


Totuși, de foarte multe ori, simptomele nu apar, iar această afecțiune trece neobservată de către pacienți. Ei nu reclamă un disconfort sau nu simt că le este afectat ritmul vieții, chiar și activitățile sportive se desfășoară normal. Cu toate acestea, în situații grave pot apărea factori perturbatori: blocarea/ înfundarea unei nări, cu consecințe asupra calității respirației. De asemenea, sângerările nazale pot fi frecvente și pot genera un disconfort vădit. Nu în ultimul rând, sforăitul este un alt inconvenient major.


În același timp, durerile faciale și migrenele reprezintă poate cele mai supărătoare simptome, pentru că pot genera lipsă de odihnă și de concentrare. Ba mai mult, poate fi afectat și randamentul la locul de muncă, sunt de părere specialiștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3079 secunde