Depistarea cancerului, rezolvată prin tehnologia nucleară

251
Depistarea cancerului încă din formele incipiente va fi posibilă și în România, prin tehnologia nucleară utilizată în cadrul Centrului de Cercetare Radiofarmaceutică la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară «Horia Hulubei» Măgurele. 

Noul centru dispune de echipamente moderne, compatibile cu reglementările europene privind prepararea de radiofarmaceutice pentru administrare umană. 

Tehnica imagistică denumită PET (tomografie prin emisie de pozitroni) permite diagnosticul precoce al cancerului, bolilor neurodegenerative și cardiovasculare, radiațiile emise din interiorul corpului fiind transformate în imagini tridimensionale cu o rezoluție milimetrică, care aduc informații despre localizarea și dimensiunea tumorală, ajutând la diagnosticare și aflarea stadiului bolii. 

Specialiștii sunt pregătiți deja să lucreze în cadrul acestui centru, însă așteaptă autorizarea de instalare și funcționare din partea Agenției Naționale a Medicamentului, pentru a deschide centrul, cel mai probabil la sfârșitul acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5821 secunde