Departament anticorupție în Ministerul Sănătății

273

Articole de la același autor

Departamentul Anticorupție înființat în 2011 în cadrul Ministerului Sănătății a devenit operațional. Această structură devenise o necesitate mai ales în contextul în care, potrivit unui studiu, 91% din populație consideră corupția ca o problemă fundamentală în general.
În vederea operaționalizării structurii de integritate Ministerul Sănătății și Asociația pentru Implementarea Democrației au dezvoltat proiectul "Bună Guvernare prin Integritate și Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc", cofinanțat din Programul operațional "Dezvoltarea capacității administrative".
Această structură urmărește să îmbunătățească managementul unităților sanitare, modul cum se fac achizițiile publice și alte probleme de fraude. Departamentul este absolut necesar pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să cumpere medicamente când se internează, iar managerii să nu mai achiziționeze produse cu prețuri de patru - cinci ori mai mari.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor publice din sistemul sanitar românesc prin sprijinirea procesului de descentralizare sectorială și promovarea integrității și a responsabilității în cheltuirea fondurilor publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1573 secunde