Demiteri în sistemul sanitar, pe bandă rulantă

163
Demiteri în sistemul sanitar, pe bandă rulantă - medic-1493736813.jpg

Articole de la același autor

Comisia de disciplină din cadrul Spitalului Municipal "Filantropia" a decis în cazul celor 12 pacienți care au fost transfuzați pe 24 februarie și din care șase au dezvoltat reacții adverse, doi decedând, demiterea șefului Secției de hematologie, începând cu data de 1 mai, pentru neîndeplinirea obligațiilor din punct de vedere administrativ, notează agerpres.ro.

Potrivit directorului medical al Spitalului "Filantropia", dr. Lorena Dijmărescu, în cazul șefului Secției de hematologie, comisia de disciplină a stabilit că acesta nu și-ar fi îndeplinit obligațiile privind organizarea secției, iar pe o perioadă de două luni a fost suspendat din funcție și asistentul-șef.

"S-au constatat vicii de procedură în ceea ce privește transportul materialelor biologice și supravegherea transfuziilor, fără să fie vorba de o culpă medicală, profesorul Găman (dr. Dragoș Găman, șeful Secției de hematologie — n.r.) neîndeplinindu-și atribuțiile din punct de vedere administrativ. Ca atare, a fost demis din funcție începând cu 1 mai. De asemenea, pe o perioadă de două luni a fost suspendat din funcție și asistentul-șef al secției și au fost date sancțiuni asistentelor care se aflau în tura respectivă pentru că nu au îndeplinit toate procedurile legate de înscrisurile care trebuie să apară în foile de observație", a declarat presei, directorul medical al Spitalului "Filantropia". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8669 secunde