Deficitul de personal din spitale, redus prin angajarea moașelor

171
Deficitul de personal din spitale, redus prin angajarea moașelor - deficituldepersonal-1429711101.jpg

Articole de la același autor

Unitățile sanitare de stat vor putea încheia contracte cu persoane fizice independente pentru diverse servicii de îngrijire medicală, potrivit calificării profesionale, dacă se confruntă cu deficit de personal, arată un proiect al Ministerului Sănătății (MS).

"Unitățile sanitare publice pot încheia contracte cu asistentul medical generalist, moașa sau asistentul medical, persoane fizice independente, în vederea furnizării de servicii de îngrijiri medicale potrivit calificării profesionale dobândite în cazul în care unitatea sanitară se confruntă cu deficit de personal, sub condiția ca posturile aprobate să fie ocupate în integralitate cu personalul angajat sau în situația în care există posturi vacante care în ultimul an au fost scoase la concurs de cel puțin două ori", a precizat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Decizia a fost luată în urma întâlnirilor pe care reprezentanții MS le-au avut cu cei ai sindicatelor din sănătate. În urma discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că spitalele înregistrează un deficit de personal de specialitate, inclusiv asistenți medicali generaliști și moașe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde