De patru ori mai mulți pacienți cu cancer de piele

864
De patru ori mai mulți pacienți cu cancer de piele - cancerpiele-1335882598.jpg
Societatea Română de Der-matologie va derula, luna aceasta, o amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenați peste 300 de medici dermatologi din întreaga țară. Proiectul începe vineri și se va desfășura până pe 30 mai. Dr. Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie, a declarat că numărul cancerelor de piele a crescut de patru ori în ultimii 30 de ani. Printre factorii care ar putea contribui la apariția afecțiunii se numără stresul, alimentația, radiațiile solare, imunitatea scăzută și bolile metabolice.

"Acțiunea are scopul de a sensibiliza opinia publică față de pericolul expunerii la radiațiile solare, dar și încurajarea prezentării la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele", a menționat dr. Călin Giurcăneanu.

Acesta a recomandat celor care petrec mult timp în soare să folosească creme de protecție, iar celor care merg la plajă să nu se expună la razele soarelui între orele 10.00 și 17.00. Totodată, medicii au evidențiat necesitatea controlului la medicul dermatolog de fiecare dată când o aluniță se modifică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2454 secunde