De luat aminte! Contracepția de urgență nu este recomandată pe termen lung

151
De luat aminte! Contracepția de urgență  nu este recomandată pe termen lung - contraceptiadrmihaelaancadobreco-1444749175.jpg

Articole de la același autor

Stresul unei sarcini nedorite este greu de suportat, mai ales pentru femeile care nu agreează ideea avortului. În acest sens, contracepția hormonală de urgență are ca indicații actul sexual neprotejat, care de obicei nu este planificat.

În cazul celor care au uitat să se protejeze sau metoda utilizată a dat greș, se recomandă "pilula de a doua zi" sau pastila de urgență.

Cunoscute ca tratamentul din dimineața următoare, pilulele contraceptive de urgență trebuie folosite în interval de 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. Acestea conțin o doză mult mai mare de hormoni față de contraceptivele obișnuite, tocmai pentru a inhiba dezvoltarea unei sarcini.

"Nu este de dorit ca astfel de metode contraceptive să fie utilizate mai mult de o dată sau două ori pe an și în niciun caz pe termen lung. Mai mult, pilulele trebuie utilizate conform prospectului, în acest interval de timp amintit, pentru eficacitate.

Contracepția de urgență nu se utilizează dacă sarcina este instalată deja. Cele mai frecvente efecte adverse sunt grețurile și vărsăturile, rata de eșec de 1-5%, complicații la femeile cu antecedente patologice de tromboembolism, întârziere în apariția menstruațiilor următoare, dureri în abdomenul inferior, oboseală, cefalee, vertij și tensiune mamară", a explicat dr. Mihela Anca Dobre, medic primar obstetrică - ginecologie.

Deși reprezintă o alternativă preferabilă avortului și mult mai puțin traumatizantă, contracepția de urgență trebuie să rămână o metodă utilizată ocazional și nu de rutină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : "Doula - sprijin în timpul nașterii"
Pagina a fost generata in 1.5641 secunde