De la 1 iunie, 300 de boli nu vor mai figura printre cazurile internabile

319
De la 1 iunie, 300 de boli nu vor mai figura printre cazurile internabile - dela1iunie-1399650317.jpg

Articole de la același autor

Noile condiții de spitalizare suferă modificări radicale, de la 1 iunie, astfel că boli precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, boala cronică de rinichi sau astmul bronșic vor fi tratate prin medicina de familie. 


Alte câteva sute de boli nu vor mai fi tratate în cadrul spitalelor, fiind considerate servicii de ambulatoriu. 


"Pachetul serviciilor medicale de bază revizuit va intra în vigoare la 1 iunie și 300 de boli nu vor mai fi internabile, fiind considerate spitalizări evitabile. Concret, se va muta centrul de greutate de la serviciile spitalicești în ambulatoriu, încurajând asistența medicală primară de specialitate și paraclinică. Astfel, cazurile care se rezolvau până acum în spitalizare continuă să se poată rezolva în ambulatoriu. În acest sens, s-a creat spațiul bugetar necesar astfel încât pacienții să aibă posibilitatea să se investigheze în ambulatoriu și medicii să poată monitoriza aceste cazuri în ambulatoriu", a explicat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Radu Țibichi. 


El a subliniat că există un buget suficient pentru a se susține acest pachet de servicii, iar dacă, pe parcursul anului, se va simți nevoia de a suplimenta unul dintre serviciile medicale, se va face.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Aprilie 2014
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru diabetici
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum debutează diabetul de tip 1
Pagina a fost generata in 0.7474 secunde