De ce sunt bune murăturile pentru sănătate
Chiar dacă trebuie consumate cu moderație de persoanele cu anu-mite afecțiuni, murăturile sunt o sursă excelentă de vitamine pe timpul iernii și ajută la digestie. Legumele murate aduc numeroase bene-ficii organismului, sunt sănătoase pentru dietă și aduc un procent important de minerale și substanțe hrănitoare.
În plus, atât murăturile cu saramură, cât și cele cu oțet au puține calorii și grăsimi, dar și un conținut scăzut de zahăr. Aceste alimente au cantități importante de fibre, nece-sare unei digestii sănătoase și conțin o cantitate importantă de calciu, magneziu și fier. Cu toate acestea, medicii recomandă prudență în consumul de murături pentru cei care suferă de migrene puternice, hipertensiune arterială sau afecțiuni cardiace. Murăturile ar trebui evitate și de bolnavii cu afecțiuni renale, gastrice și hepatice.
În plus, atât murăturile cu saramură, cât și cele cu oțet au puține calorii și grăsimi, dar și un conținut scăzut de zahăr. Aceste alimente au cantități importante de fibre, nece-sare unei digestii sănătoase și conțin o cantitate importantă de calciu, magneziu și fier. Cu toate acestea, medicii recomandă prudență în consumul de murături pentru cei care suferă de migrene puternice, hipertensiune arterială sau afecțiuni cardiace. Murăturile ar trebui evitate și de bolnavii cu afecțiuni renale, gastrice și hepatice.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 24 August 2011
Luni, 13 Septembrie 2010
Joi, 24 Septembrie 2009