De ce și-a pierdut Dragoș Poteleanu funcția din fruntea CJAS

354
De ce și-a pierdut Dragoș Poteleanu funcția din fruntea CJAS - decesiaupierdutfunctia-1444065080.jpg

Articole de la același autor

În urma revocării din funcție a președinților de CJAS-uri, președintele Casei Naționale de Asi-gurări de Sănătate vine cu lămuriri suplimentare. "Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanță erau pe-rimați. Președinții-directori generali revocați din funcție au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcții în concordanță cu noii indicatori", a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS. 


Modificarea, în proporție de peste 50%, a indicatorilor de performanță ține cont de monitorizarea corectă a validării și decontării serviciilor medicale, dar și de îmbunătățirea relației dintre medici și casele de asigurări. 


"Introducerea cardului național de sănătate dă o nouă dimensiune activității caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării și decontării serviciilor medicale.


Îmbunătățirea colaborării cu furnizorii de servicii medicale în interesul asiguraților este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurări de sănătate. Creșterea responsabilității și a transparenței în utilizarea eficientă a fondurilor din sistem, precum și a disciplinei contractuale și financiare, sunt alte priorități transpuse în actualii indicatori de performanță.Totodată, se urmărește responsabilizarea președinților-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaționalizarea și cuantificarea mai clară și obiectivă a rezultatelor activității lor. Astfel, numărul indicatorilor de performanță a crescut de la 65 la 111", a completat președintele CNAS. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4265 secunde