De ce să bei ceai pe timpul verii

196
De ce să bei ceai pe timpul verii - ceaivara-1377088482.jpg

Articole recomandate

Vara este anotimpul în care bem multe lichide. Știm că trebuie să ne hidratăm tot timpul, însă vara mai mult ca oricând simțim nevoia să consumăm lichide. Când vine vorba de ceea ce bem pentru a ne răcori, în minte ne vine prima oară apa, apa minerală, apoi sucurile reci, frappe-urile și undeva mai la urmă ne gândim că și ceaiul poate fi o soluție de a ne hidrata.

Fie rece sau fierbinte, ceaiul chiar este o sursă ideală de hidratare atunci când temperatura crește peste măsură și simțim nevoia să bem ceva pentru a ne răcori. Există preconcepția greșită că ceaiul îl bei doar atunci când ești bolnav, de aceea multe persoane nu se ating de el decât în situațiile când sunt răcite sau au gripă. Însă ceaiul, pe lângă proprietatea de a hidrata organismul, are un efect revigorant și dă o stare generală de bine atunci când este consumat.

Un ceai ideal pe timp de vară este cel de mentă, împreună cu o linguriță de miere și o felie de lămâie. Este bun atât cald, cât și rece dacă nu agreați ideea de ceai fierbinte vara. Și ceaiul verde poate fi consumat în anotimpul cald, acesta fiind foarte răcoritor, ajută la arderea grăsimilor, însă nu se consumă mai târziu de ora 16,00, deoarece dă insomnie. La mare căutare în timpul verii sunt ceaiurile de fructe: căpșuni, lămâie sau fructe de pădure (zmeură, fragi, afine, coacăze), acestea sunt mai acrișoare, dar revigorante și ideale și pentru copii, având în vedere că nu conțin cofeină. Au în schimb foarte multe vitamine și minerale. Uitați-vă pe lista de ingrediente atunci când cumpărați ceai, deoarece multe din cele din comerț conțin coloranți. Plafarul este o opțiune mai sigură atunci când vine vorba de ceaiuri naturale.

Alte beneficii ale ceaiului

Cercetătorii cred că beneficiile consumului de ceai se manifestă la nivelul întregului organism. Iată câteva dintre afecțiunile ce pot fi vindecate sau măcar cum poate fi îmbunătățită starea de sănătate cu ajutorul ceaiului:

Artrita: Studiile realizate de cercetători au arătat că femeile în vârstă care sunt bău-toare de ceai sunt cu peste 60% mai puțin expuse la a dezvolta o artrită reumatoidă, decât acelea care nu consumă deloc ceai.

Densitate osoasă: Consumul de ceai regulat vreme de mai mulți ani ajută la menținerea unor oase puternice.

Cancer: S-a descoperit că extractul din ceai verde inhibă creșterea celulelor canceroase ale vezicii urinare. Alte studii sugerează că ceaiul verde protejează împotriva dezvoltării cancerelor de stomac și esofagiene. Ceaiul verde și cel negru au fost creditate ca având puteri de inhibare a cancerului.

(sursa:www.doctor.info.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 August 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile prunelor
Marţi, 20 August 2013
Stire din Sănătate : Detoxifierea cu lămâi
Pagina a fost generata in 0.5204 secunde