De ce nu tolerează unele persoane frigul. Care sunt cele mai frecvente cauze

2539
De ce nu tolerează unele persoane frigul. Care sunt cele mai frecvente cauze - fondintolerantalafrig2-1641908858.jpg

Articole de la același autor

Suportați cu greu frigul? Imediat ce ieșiți afară, simțiți cum vă intră în oase? Înainte de toate, trebuie să știți că unele tulburări precum anemia, anorexia sau hipotiroidismul vă pot face să dezvoltați intoleranță la frig. De fapt, acesta este motivul pentru care este important să consultați un specialist, dar numai dacă observați că sensibilitatea la temperatură este mai mare decât în mod normal.



Pentru unele persoane, intoleranța la frig poate fi extrem de dificilă. Chiar dacă este obișnuit să vedeți oameni în exterior îmbrăcați subțire, nu este neobișnuit să auziți că unii nu vor să iasă din casă în timpul iernii. Ce îi face pe unii să fie mai sensibili la temperaturi scăzute? Desigur, fiecare persoană are o sensibilitate mai mare sau mai mică la temperatură, dar această sensibilitate poate fi un simptom al unei boli dacă este exagerată, până la punctul de a nu putea tolera frigul.

Potrivit dr. Veronica Spiridon, anumiți factori cresc riscul de intoleranță la frig: scăderea grăsimii corporale sau o problemă cronică de sănătate. „Pe de altă parte, intoleranța la frig, atunci când o persoană nu poate sta afară iarna, este un semn care arată că există ceva în neregulă cu organismul. Una dintre cele mai frecvente cauze este indicele scăzut de grăsime corporală. În principiu, grăsimea este un izolator care vă permite să mențineţi căldura corpului. În general, femeile tind să fie mai sensibile la frig, deoarece au un strat adipos mult mai subțire în comparație cu bărbații. Totodată, modificările hormonale ce apar în cadrul anumitor etape pot declanșa această problemă, în special în timpul menopauzei. Probabil aţi auzit despre bufeuri, dar sensibilitatea crescută la schimbările de temperatură este, de asemenea, obișnuită. În plus, intoleranța la frig ar putea fi un simptom al unei infecții, cum ar fi răceala sau gripa, dar același lucru este valabil și pentru cei cu probleme metabolice”, a explicat medicul.

Mai exact, corpul generează mai puțină căldură corporală în absența hormonilor tiroidieni la cei afectați de hipotiroidism. În acelaşi timp, anemia este o boală în care globulele roșii din sânge se modifică pentru că nu există suficientă hemoglobină, substanța responsabilă de transportul oxigenului. În alte cazuri, numărul de globule roșii scade sau pentru că acestea sunt anormale. Simptomele anemiei variază și, în cea mai mare parte, sunt nespecifice. Cert este că persoanele cu această afecțiune se simt obosite și slăbite, iar unele sunt și intolerante la frig. În acest caz, simptomul apare din cauza problemelor de circulație generate de anemie.

Anumite probleme ale vaselor de sânge produc intoleranță la frig, inclusiv sindromul Raynaud. Aceasta este o tulburare în care există o îngustare anormală a vaselor de sânge ca răspuns la anumiți stimuli, cum ar fi frigul sau stresul. Reţineţi! Intoleranța la frig poate apărea şi din cauza unei boli cronice cunoscute sub numele de fibromialgie. Persoanele cu această afecțiune suferă de dureri musculare și osoase generalizate, adesea asociate cu hipersensibilitate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde