De ce este periculoasă măseaua de minte

1830
De ce este periculoasă măseaua de minte - maseauademinte-1312907844.jpg
Erupția măselelor de minte este, în cele mai multe cazuri, motiv pentru a vizita cabinetul medicului stomatolog. Molarii de minte sunt piese importante ale danturii și, dacă sunt în perfectă stare de sănătate și corect poziționați, nu trebuie extrași. Aceste situații sunt, însă, rare. În cele mai multe situații, se impune extracția lor. Iată care sunt cazurile când medicii recomandă intervenția pentru extragerea molarilor:
r măselele de minte au erupt numai parțial - se ajunge în această situație, pentru că ma-xilarul sau mandibula nu sunt suficient de lungi pentru a permite erupția. Unii medici sunt de părere că măseaua de minte provoacă disconfort și inclusiv "împinge" ceilalți dinți, îngrămădindu-i.
r măseaua de minte rămâne învelită în os - se întâmplă în mod frecvent ca măseaua să rămână acoperită în sacul în care s-a dezvoltat, pentru că nu are spațiul ne-cesar să erupă; pe parcursul vieții, acești saci se pot transforma în chisturi, care se vor mări pe mă-sură ce se extinde osul maxilar. Chisturile trebuie îndepărtate și examinate de medicii specialiști.
r apariția pericoronaritei - o complicație comună, ce apare în cazul incluziunii osoase parțiale, este ridicarea gingiei care acoperă molarul ce a erupt parțial. Se creează, astfel, un "buzunar" în care bacteriile se înmulțesc și se ajunge la pericoronarită, o stare infecțioasă. Tratamentul este, bineînțeles, extracția dintelui.
Atenție! Măselele de minte au rădăcini ce se întind până aproape de nervul alveolar inferior, care răspunde de buze, dinți și limbă. Oca-zional, atunci când măseaua este extrasă, nervul este afectat, iar pacientul simte o amorțeală pe partea respectivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4543 secunde