De ce este important screening-ul metabolic la nou-născuți

229
De ce este important screening-ul metabolic la nou-născuți - deceesteimportantscreeningulmeta-1429190211.jpg

Articole de la același autor

Un test care ar trebui efectuat tuturor nou-născuților, consideră specialiștii Spitalului Privat Isis, este screening-ul metabolic neonatal. Este vorba despre un test simplu de sânge, care se realizează în a doua sau a treia zi de viață. Cu ajutorul respectivei analize sunt identificate afecțiuni care amenință viața bebelușului, dar nu au semne evidente de la naștere. Dintre respectivele afecțiuni menționăm hipotiroidia congenitală (o cantitate insuficientă de hormoni tiroidieni), afecțiune în care, dacă se intervine din prima lună de naștere se evită întârzierea de creștere, afectarea dezvoltării creierului și retardul mental.

În lipsa tratamentului, afecțiunile metabolice pot provoca leziuni permanente, retardul mental sever fiind o complicație frecventă.

"În Spitalul Privat Isis, testarea nou-născuților se face de către personalul specializat în a doua sau a treia zi de viață (la 36 - 72 ore după naștere) și opțional, în a doua săptămână de viață. Nou-născutului i se recoltează câteva picături de sânge de la nivelul călcâiului, pe un card special ce conține un filtru. După uscare (două - patru ore), proba este trimisă la laborator", au precizat reprezentanții unității sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde