De câte rețete pot beneficia bolnavii cronici de la medicii de familie

366
2
De câte rețete pot beneficia bolnavii cronici de la medicii de familie - cateretetedepotbeneficia-1402321730.jpg

Articole de la același autor

Pacienții constănțeni care suferă de boli cronice vor primi, potrivit reprezentanților CJAS Constanța, o singură rețetă pentru afecțiunea de care suferă, rețetă care se poate prescrie pentru una sau trei luni de către medicul de familie.

"Pentru bolnavii cu boli cronice stabilizate și cu schema terapeutică stabilă, medicii de familie sau medicii de specialitate aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pot prescrie medicamente pentru o perioadă de până la 90 de zile, perioada fiind stabilită de comun acord de medicul prescriptor și asiguratul beneficiar al prescripției medicale. Asigurații respectivi nu mai beneficiază de o altă prescripție medicală pentru boala cronică respectivă pentru perioada acoperită de prescripția medicală", explică purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța, Laura Maxim.

Pe de altă parte, copiii până la un an pot beneficia de medicamente gratuite fără ca medicul să fie condiționat de un număr exact de prescripții medicale. În ceea ce îi privește pe elevii sau studenții care urmează o formă de învățământ în altă localitate decât cea de reședință, în caz de urgență, medicul din cabinetul școlar sau studențesc poate prescrie medicamente numai pentru afecțiuni acute, pentru maximum 7 zile.

Comentează știrea

VaHLShPMtAbN
29 septembrie 2014
sCtSChtO

xHEL1Z nsukblfpgqoi, [url=http://swngdfwrfjud.com/]swngdfwrfjud[/url], [link=http://kkgmyfoxtllm.com/]kkgmyfoxtllm[/link], http://yshokcmjkmvc.com/

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1845 secunde