Dan Barna: USR va solicita ministrului Teodorovici să vină în Parlament pentru a da explicații privind prăbușirea Bursei

271
Dan Barna: USR va solicita ministrului Teodorovici să vină în Parlament pentru a da explicații privind prăbușirea Bursei - danbarna71798800-1547730003.jpg

Articole recomandate

Uniunea Salvați România va solicita, în prima săptămână a sesiunii parlamentare, ca ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, să vină în fața Parlamentului pentru a explica declarațiile care au dus la prăbușirea Bursei, a anunțat, joi, președintele USR, Dan Barna.

"În prima săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul permanent domnului ministru Teodorovici să vină în fața Parlamentului și să ne explice care a fost rațiunea pentru care a considerat înțelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat prin declarațiile care au declanșat prăbușirea Bursei. Pentru că în ziua aceea, de fapt a doua zi, Bursa s-a prăbușit, având o pierdere de 3 miliarde, practic, toată acumularea bursieră a anului anterior. USR va cere ministrului Teodorovici să vină (...) și să justifice acest lucru în fața plenului Parlamentului, pentru că românii vor cu adevărat și au nevoie să știe de la ce li se trage și domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală", a afirmat Barna, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Totodată, Uniunea Salvați România solicită Guvernului să abroge ordonanțele privind măsurile fiscale și Fondul Suveran și să publice cifrele reale ale bugetului pe acest an.

"USR cere Guvernului să respecte legea. Avem un Guvern care funcționează în afara legii pe foarte multe paliere. Trec peste faptul că ar fi trebuit să avem buget în luna noiembrie, dar cerem Guvernului să abroge Ordonanțele privind Fondul Suveran și privind măsurile fiscale pentru că sunt ordonanțe care s-au dovedit că afectează stabilitatea economică a României, au fost contestate inclusiv de Ministerul Justiției. Cerem să construiască bugetul pe cifre reale. Vedem că datele care au fost puse în spațiul public se contrazic, nu sunt corelate, pare că este un buget scăpat din mână. Cerem acestui Guvern să prezinte cifrele reale, să înceteze cu manipularea mediatică pe datele economice, pentru că este un lucru extraordinar de grav, una dintre cauzele pentru care România se împrumută la cea mai mare rată a dobânzii din UE. Cerem acestui Guvern, majorității parlamentare PSD - ALDE să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu UE și SUA, să folosească fonduri europene și să înceteze cu aceste fantasme de parteneriate publice-private ruso-chinezești prin care interesele reale strategice ca membru al UE sunt semnificativ sabotate", a precizat liderul USR.

sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde